Доступність посилання

ТОП новини

Ткаченко: Мінінфомполітики проситиме YouTube закрити канали «112 Україна», NewsOne та Zik


Ткаченко вважає необхідним поінформувати YouTube про запроваджені щодо трьох українських телеканалів санкції
Ткаченко вважає необхідним поінформувати YouTube про запроваджені щодо трьох українських телеканалів санкції

Міністерство культури та інформаційної політики звернеться до YouTube з проханням закрити канали «112 Україна», NewsOne та Zik, щодо яких РНБО запровадила санкції. Про це повідомив очільник міністерства Олександр Ткаченко.

«Адже ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України. Звісно, YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, але впевнений – популярна платформа має знати про те, хто саме і як саме фінансує і виробляє ворожий контент», – зазначив він.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа – За життя» й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака та восьми юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik, юридичним власником яких є Козак.

Телеканали у своїй заяві розкритикували санкції та назвали рішення влади «політичною розправою над невгодними ЗМІ».

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що «позасудова раптова заборона діяльності трьох українських телеканалів – це надзвичайна ситуація».

Українські провайдери вже почали вимикати «112 Україна», NewsOne та Zik.

XS
SM
MD
LG