Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Росії залишив чинним вирок директору ATR Іслямову – Полозов


Раніше російський суд заочно засудив Ленура Іслямова до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму
Раніше російський суд заочно засудив Ленура Іслямова до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму

Верховний суд Росії залишив у силі вирок генеральному директору телеканалу ATR Ленуру Іслямову, заочно засудженому за звинуваченням у «організації диверсії, створенні незаконного збройного формування та закликах до порушення цілісності Росії». Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов.

Раніше судова колегія призначила Іслямову 18 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі строком на один рік, із встановленням обмеження – не змінювати місце проживання чи перебування без згоди із спеціалізованим державним органом.

Полозов має намір звернутися зі скаргою на вирок Іслямову до Європейського суду з прав людини.

«Жодних процесуальних перешкод для звернення до ЄСПЛ у цій справі більше немає. Після отримання судового рішення касаційної інстанції відповідну скаргу буде направлено до ЄСПЛ», – написав захисник Іслямова.

10 грудня 2020 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заочно засудив Іслямова до 19 років у колонії суворого режиму. Його визнали винним за всіма пунктами звинувачення – «організації диверсії, створення незаконного збройного формування та закликів до порушення цілісності Росії».

Читайте також: Росія влаштувала в окупованому Криму військові навчання

Також колегія суддів у вироку винесла заборону Іслямову брати участь в діяльності ЗМІ терміном на два роки і обмеженням волі на рік. Згодом, у квітні 2021 року, суд скоротив термін на рік.

Ленур Іслямов раніше заявив про намір оскаржити вирок у Європейському суді з прав людини.

Кримінальну справу проти Іслямова російська ФСБ порушила у жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG