Доступність посилання

ТОП новини

Жорсткіша реакція Заходу на анексію Криму могла запобігти подальшій війні Росії проти України – Ердоган


Реджеп Тайїп Ердоган вказав на наслідки російського вторгнення, зокрема, обстріли міст, загибель цивільних і потік біженців із зони бойових дій
Реджеп Тайїп Ердоган вказав на наслідки російського вторгнення, зокрема, обстріли міст, загибель цивільних і потік біженців із зони бойових дій

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував реакцію міжнародної спільноти на анексію Криму в 2014 році. Він згадав про це 11 березня, під час виступу на дипломатичному форумі в Анталії.

«Якби весь Захід і весь світ гучніше виступили проти вторгнення (Росії – 2014) до Криму у 2014 році, чи ми спостерігали б сьогоднішню картину? Чи правосуддя працює в одній частині цього світу і не працює в іншій?.. На жаль, міжнародна спільнота не виявила належної чутливості і не надала необхідної підтримки, аби виправити цю несправедливість, і Україна лишилася сама в своїй праведній справі», – сказав Ердоган, виступаючи на відкритті події.

Він вказав на наслідки російського вторгнення, зокрема, обстріли міст, загибель цивільних і потік біженців із зони бойових дій.

«Сьогодні ми спостерігаємо спустошливі та болісні наслідки проблем, які можуть бути вирішені дипломатією, якщо вчасно виявити сильну волю», – додав президент Туреччини.

Туреччина стала майданчиком для переговорів голів МЗС України Дмитра Кулеби та Росії Сергія Лаврова 10 березня.

Читайте також: Протягом дня не вдалося евакуювати людей з Ізюма, Маріуполя та Волновахи – Верещук

Починаючи з весни 2014 року, Росія незаконно окупувала український Крим, а потім почала гібридну агресію на сході України. Кремль називає анексію Криму «відновленням історичної справедливості» і тривалий час відкидав пряму причетність до збройної агресії на Донбасі.

Після повномасштабного нападу Росії, який почався 24 лютого, в Україні ввели воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію. Країни Заходу вводять проти Росії потужні економічні санкції та продовжують надавати Україні зброю. Однак на прохання президента Володимира Зеленського запровадити над Україною безпольотну зону НАТО відповіло відмовою.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG