Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський виступить на саміті НАТО в Мадриді – Столтенберґ


За словами генсекретаря, президента України запросять виступити особисто або через відеозв’язок
За словами генсекретаря, президента України запросять виступити особисто або через відеозв’язок

Президент України Володимир Зеленський звернеться до лідерів країн НАТО в рамках саміту альянсу, який відбудеться в Мадриді наприкінці червня, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Він додав, що Зеленського запросять виступити особисто або через відеозв’язок.

Очікується, що на саміті НАТО в Мадриді буде узгоджений пакет допомоги для України, який допоможе країні перейти від старої радянської зброї до озброєнь за стандартами НАТО, заявив Столтенберґ.

Читайте також: Україна має найбільшу в Європі потребу в сучасній протиракетній зброї – Зеленський

Раніше генсекретар альянсу визнав, що західні країни повинні надіслати Україні більше важкого озброєння для протидії російській агресії на сході країни.

За словами генерального секретаря, НАТО вже «посилює» постачання, а його представники зустрінуться 15 червня в Брюсселі, щоб обговорити подальшу підтримку, в тому числі важкою зброєю, у рамках Контактної групи з оборони України.

Заклики України надати важке озброєння стали ще гучнішими в останні тижні, позаяк російські війська мають перевагу на сході країни.

Читайте також: Контактна група з оборони України налічує понад 45 країн – посольство США

Як заявила 14 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, західні партнери наразі передали Україні близько 10% озброєнь, про які просив Київ.

Україна, за її словами, очікує від засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», запланованого на 15 червня в Брюсселі, озвучення чітких часових рамок щодо надання допомоги.

13 червня радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що українській армії для досягнення паритету з Росією на фронті і перемоги у війні необхідні кілька тисяч одиниць важкої зброї й техніки.

XS
SM
MD
LG