Доступність посилання

ТОП новини

Вугледар: російські військові відмовляються наступати


  • Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 23 лютого повідомив, що російські окупанти відмовляються йти в наступ під Вугледаром через колосальні втрати в їхніх лавах.
  • «У зв'язку з провалом наступу та значними втратами в живій силі під Вугледаром особовий склад добровольчого, так званого козачого загону, який був наданий 155-й бригаді морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, відмовляється від подальшої участі у наступальних діях», – зазначили в Генштабі.

Читайте також: «Ми воювали на інстинктах». Як обороняли Схід у лютому 2022-го. Спецпроєкт

Читайте також:«Захищати Херсон готові були тисячі: не було чим»​. Як обороняли Південь у лютому 2022-го. Спецпроєкт​

  • Британська ж розвідка повідомила, що Росія знову може спробувати захопити місто.
  • «За дії під Вугледаром, найімовірніше, і зараз відповідає Східна група сил РФ. Її командувач, полковник Рустам Мурадов, напевно, під значним тиском, оскільки від нього вимагають найкращих результатів після жорсткої критики з боку націоналістичного крила в Росії та попередніх невдач. Однак малоймовірно, що Мурадов має сили, здатні здійснити там прорив», – повідомили розвідники.
  • Командувач Східного військового округу Рустам Мурадов лише тиждень тому отримав звання генерал-полковника спеціальним указом Путіна. Саме Мурадов командував безуспішними спробами окупантів наступати на Вугледар та Павлівку, коли він не врахував особливості місцевості – через що практично всю 155-ту бригаду морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ з Владивостока було розгромлено Силами оборони України.

Чи може з Вугледару розпочатися бойкот російського наступу по всьому фронту?

Як генерал-полковник Мурадов намагатиметься таки захопити Вугледар?

І чи можуть ЗСУ піти у контратаку на цьому напрямі?

Про це та інше в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG