Доступність посилання

ТОП новини

Члени УНА-УНСО погрожують провести акції протесту у дні перебування в Україні Папи Римського Івана Павла ІІ


Члени УНА-УНСО погрожують провести акції протесту у дні перебування в Україні Папи Римського Івана Павла ІІ

Львів, 7 травня 2001 - Члени УНА-УНСО погрожують провести акції протесту у дні перебування в Україні Папи Римського Івана Павла ІІ.

9 травня виповниться рівно два місяці з того часу, як у Києві було заарештовано 13 членів УНА-УНСО на чолі з лідером Національної Асамблеї Андрієм Шкілем. Усіх їх звинувачують в організації масових заворушень у столиці 9 березня.

За словами голови Львівської міської організації УНА-УНСО Остапа Козака, у слідчих СБУ немає жодних доказів того, що саме унсовці спровокували бійки з правоохоронцями того дня у Києві. Оскільки Служба безпеки навряд чи звільнить з власної ініціативи заарештованих, УНА-УНСО змушене продовжувати свої акції протесту.

У останній заяві партії, зокрема, сказано: якщо заарештованих не буде звільнено з ув”язнення до червня, то їхні однопартійці проведуть акції протесту під час перебування в України Івана Павла ІІ. Ці акції носитимуть інформаційний характер. Вони матимуть на меті продемонструвати світовій спільноті , що у тоталітарній Україні порушується права людини, що тут і досі є політичні в’язні.

Як неодноразово підкреслив на прес-конференції Остап Козак, їхні акції жодним чином не будуть скеровані проти перебування в Україні римського понтифіка і не перешкоджатимуть йому. Адже УНА-УНСО підтримує приїзд Івана Павла ІІ в Україну.

“У нас не має іншого виходу. Ми мусимо досягти того, щоб незаконно заарештованих членів УНА-УНСО було нарешті звільнено, “- сказав Остап Козак.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG