Доступність посилання

ТОП новини

Огляд західної преси


Огляд західної преси

Прага, 14 січня 2002 - Західна преса коментує виступ президента Пакистану щодо загострення пакистано-індійського конфлікту, нову відеострічку про заплановані теракти “Аль-Каїди” і завтрашні вибори голови Європейського парламенту.

“Нью-Йорк Таймс” називає виступ президента Первеза Мушарафа минулими вихідними – переломним моментом в історії Пакистану. Генерал намагався по-новому визначити суть ідеології своєї країни що два десятиліття поспіль потерпає від беззаконня і насильства. Визначаючи Пакистан, як модель толерантної і прогресивної форми Ісламу, Мушараф зробив відважний крок, але на думку оглядача “Нью-Йорк Таймс” побачимо ще, чи здатна буде його сила перемогти впливову про-ісламську опозицію, широко представлену в уряді в тому числі й в офіцерському складі армії Пакистану.

У понеділок лондонський щоденник “Таймз” коментує відео-стрічку, яку показав австралійський національний телеканал. На ній члени терористичної мережі “Аль-Каїда” відпрацьовують на гольфових турнірах деталі операції з масового вбивства світових лідерів. Стрічка, яку учора також показав телеканал АВС містить і кадри, на яких терористи тренуються захоплювати заручників. Як повідомляє “Таймз”, стрічку виявили солдати Північного альянсу в одному з тренувальних таборів “Аль-Каїди” неподалік від Кабула.

У критичному коментарі щодо завтрашніх виборів голови Європейського парламенту, інший американський щоденник “Вол Стріт Джорнал” пише, що вибори не є подією у місці, яке фактично не існує. У непопулярності Європейського парламенту, вважає газета, винні європейські мас-медія: вони дуже рідко приділяють увагу цьому важливому органу, тому й громадськість ним мало цікавиться. Сьогодні, зауважує американський оглядач, європейський парламент у сумнівній ситуації – маючи реальну владу за відсутності громадського контролю, а відсутність інтересу громадськості до органу влади – завершує “Вол Стріт Джорнал”, ставить під сумнів легітимність Європарламенту, що покликаний здійснювати демократичний контроль над 2 головними органами влади в Євросоюзі - Радою ЄС і Європейською Комісією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG