Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазин: “Виборча кампанія в Одесі викликає жах”


Юрій Кармазин: “Виборча кампанія в Одесі викликає жах”

Одеса, 15 січня 2002 - В Одесі більшість засобів масової інформації не погодилися оприлюднити звернення народних депутатів України Юрія Кармазина та Віктора Шишкіна з приводу порушень які відбуваються нині з вини міського голови Руслана Боделана. Напередодні виборів у причорноморському місті встановлено надзвичайно жорстоку цензуру.

За словами голови парламентського комітету з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Юрія Кармазина, йому не дали навіть привітати виборців з Новим 2002 роком.

“В Одесі переважна більшість засобів масової інформації є під контролем мерії. Все жорстко контролюється. Це робиться настільки жорстко... Мої помічники домовилися про виступ на телебаченні напередодні Нового року, про три хвилини вітання виборців. І ось голова парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією не зміг звернутися до своїх виборців.

Мені дали ці кілька хвилин лише телекомпанія “Чорне море”. Лише вони не побоялися надати слово різним політичним силам”.

На сесії міської Ради в Одесі 14 січня, за словами Юрія Кармазина, міський голова Руслан Боделан знову відверто порушив чинне українське законодавство.

“Я зараз звернувся до прокуратури з приводу останнього рішення Одеської міської Ради.

Проведено дуже багато питань щодо продажу землі. Зокрема, кампанії “Лукойл” продано 49 гектарів землі. Я запитую, що це таке? Може Одеса продавши 49 гектарів має жити на мільйони доларів? Ні, нічого подібного. Продано все за копійки. Фактично триває розрахунок Боделана землею за свою підтримку.

14 січня я доручив помічнику народного депутата України, консультанту нашого комітету на громадських засадах В’ячеславу Асєєву виступити на сесії Міської Ради від імені мене, як народного депутата Кармазина. Я не мав можливості бути присутнім на сесії і на узгоджувальній Раді у Києві де вирішується доля багатьох важливих законопроектів. Закон передбачає таку можливість, що голова Комітету має право доручити людині письмово і викласти свою думку. Я її виклав. А Руслан Боделан не дав можливості виступити людині яку я визначив письмово, підписав свій виступ. Боделан проігнорував моє прохання.

Я зараз думаю, чи ставити питання про порушення кримінальної справи проти Руслана Боделана за цим фактом, бо Він відверто порушив права народного депутата? А може у нього вистачить і чимало інших порушень які Він допустив”...

Як стало відомо, кілька політичних партій в Одесі готують нові позови до суду з приводу рішень ухвалених на сесії міської Ради 14 січня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG