Доступність посилання

ТОП новини

Активісти національно-демократичних організацій Криму протестують проти того, щоб українців в автономній республіці називали діаспорою


Активісти національно-демократичних організацій Криму протестують проти того, щоб українців в автономній республіці називали діаспорою

Симферополь, 4 липня 2002 – Активісти національно-демократичних організацій Криму протестують проти того, щоб українців у Криму називали діаспорою, і вимагають реорганізації Міносвіти автономії в Кримське управління Міністерства освіти України. В інтерв’ю Радіо Свобода голова Громадського комітету сприяння розвиткові українського шкільництва в Криму Олег Фомушкін заявив, що зі зміною кримського уряду ситуація в освітній сфері автономії не змінилася.

Днями міністр освіти Криму Олексій Борисов, виступаючи перед педагогічним активом, назвав присутніх тут активістів українських та кримськотатарських громадських організацій представниками “української та кримськотатарської діаспори”, чим викликав протести громадськості.

Втім, не тільки такі невігластво чи політична некоректність пана міністра стали причиною для невдоволення громадськості і того, що низка громадських і політичних організацій Криму знову зажадали реформування міністерства освіти Криму у кримське Управління Міносвіти України. Голова Громадського комітету сприяння розвиткові українського шкільництва в Криму Олег Фомушкін каже, що попри прихід до влади в Криму нових політичних сил змін в освітній сфері автономії майже не відбулося.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG