Доступність посилання

ТОП новини

ВИБОРЧА КАМПАНІЯ В УКРАЇНІ ПЕРЕТВОРИЛАСЯ НА ПРОПАГАНДУ АНТИКОНСТИТУЦІЙНИХ ПРИНЦИПІВ З БОКУ КЕРІВНИКІВ ДЕРЖАВИ – ТОМЕНКО.


Виборча кампанія в Україні перетворилася на пропаганду антиконституційних принципів з боку керівників держави. Про це заявив голова комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО, виступаючи у парламенті.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами М.ТОМЕНКА, «не треба говорити про закони «Про вибори Президента України», «Про інформацію» - є Конституція і Кримінальний кодекс, в якому чітко передбачається кримінальна відповідальність за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, за розпалювання взаємин між націями, регіонами, країнами. І коли ми маємо абсолютно зрозумілі чіткі факти, які доводяться, то тут повинні втручатися СБУ, Генпрокуратура, МВС”.

На жаль, говорить депутат, правоохоронні органи “цього не роблять, тому що вони стали інструментом виборчої кампанії і більше біг-борди охороняють чи за опозицією стежать, ніж реагують за законом – це є найстрашніше».

За словами М.ТОМЕНКА, він просив членів Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України запросити до парламенту представників правоохоронних органів. Проте цю пропозицію не підтримали. На думку М.ТОМЕНКА, на ситуацію, що склалася навколо ведення виборчої кампанії, зокрема агітації у ЗМІ, не можуть суттєво вплинути та принципово змінити стан речей ні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, ні Державний комітет телебачення і радіомовлення.

«На рівні керівників держави зараз йде пропаганда розколу України, пропагується ідея міжнаціональної ворожнечі”, - сказав він, додавши, що ця проблема є зараз набагато актуальнішою, ніж питання порушення умов агітації так званими “технічними” кандидатами. «Тому треба забути про цих кандидатів, які ставлять політичну рекламу (хоч вони кримінальну відповідальність теж повинні нести), а апелювати все-таки до серйозних гравців, які організовують всю маніпуляцію, що зараз має місце», - сказав М.ТОМЕНКО.

Він додав, що у суспільства складається враження, ніби українська влада взялася втілювати в життя так званий план ЖИРИНОВСЬКОГО, який колись говорив, що Україна має обмежуватися Галичиною, а решта її території повинна залишитися в іншій державі.

М.ТОМЕНКО також відзначає «серйозний вплив» на виборчу кампанію в Україні іноземних кримінальних структур, зокрема це стосується роботи державної системи телебачення та радіомовлення. «На моє глибоке переконання, зараз ми повинні заслухати це питання, запросити не лише керівників України та представників правоохоронних органів, а сподіватися на те, що Нацрада, ЦВК будуть фіксувати ці факти порушень. І реально всі мають розуміти – і власники каналів, і власники газет, що якщо не під час виборчої кампанії, то після неї треба буде нести відповідальність згідно з кримінальним законодавством”, - наголосив М.ТОМЕНКО.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG