Доступність посилання

ТОП новини

Молодий музикант з України Олександр Гаврилюк переміг на міжнародному конкурсі в Ізраїлі.


Вольф Москович

Єрусалим, 18 квітня 2005 - Переможцем одинадцятого міжнародного конкурсу піаністів імені Артура Рубінштейна у Тель-Авіві 20-тирічний український піаніст Олександр Гаврилюк. Крім диплома лауреата конкурсу він отримав грошову премію у 25 тисяч доларів.

Олександр народився у сім’ї музикантів і навчався грі на фортепіано спочатку в Харкові, а потім в Австралії, куди він виїхав на навчання 6 років тому разом зі своїм педагогом Віктором Макаровим, який став там директором Австралійського інституту музики у Сіднеї. 4 роки тому Олександр Гаврилюк став лауреатом міжнародного конкурсу піаністів Хамаматсу у Токіо.

Ізраїльські газети, відзначаючи високу майстерність молодого українського віртуоза, багато пишуть про його волю до життя, яка допомогла йому подолати трагічні події на життєвого шляху.

Через рік після перемоги у Токіо музична кар’єра Олександра ледь не обірвалася після тяжкої травми голови в автомобільній аварії. Тільки надзвичайним зусиллям усіх душевних сил йому вдалося повернутися до нормального життя та музики.

І тут скоїлася нова трагедія – його педагога Віктора Макарова засудили на 15 років ув’язнення за десятки випадків зґвалтування його учнів та сексуальні домагання. Обтяжливою обставиною обвинувачення Макарова було те, що він при переїзді з України в Австралію перевіз туди кілька хлопчиків- учнів, які жили в його домі.

Олександру після цієї трагедії довелося перейти до нового педагога, який є професором фортепіанного мистецтва у консерваторії міста Ніцци у Франції.

Ізраїльська музична критика, високо оцінюючи віртуозність молодого українського піаніста Олександра Гаврилюка, пророкують йому блискучу музичну кар’єру, адже конкурс імені Артура Рубінштейна вважається чи не найбільш престижним міжнародним змаганням молодих піаністів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG