Доступність посилання

ТОП новини

ПРИ СТВОРЕННІ НОВИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ ГЛЯДАЧІ ВІДДАЛИ Б ПЕРЕВАГУ ІНФОРМАЦІЙНОМУ ТА ПІЗНАВАЛЬНОМУ ТБ – ОПИТУВАННЯ


Якби телеглядачі ухвалювали рішення щодо створення нових телеканалів, більшість віддала б перевагу каналам інформаційного (27% опитаних) і пізнавального (17% опитаних) спрямування.

Про це свідчать результати опитування Фонду “Демократичні ініціативи” та Київського міжнародного інституту соціології, представлені сьогодні на прес-конференції у Києві.

Водночас, каналу фільмів і серіалів віддали б перевагу 14% респондентів.

Згідно з даними опитування, якби журналісти самі ухвалювали рішення про створення телевізійного каналу, то ліцензію, насамперед, надали б телеканалу пізнавального спрямування. Серед 65 журналістів, які взяли участь в опитуванні, таких виявилося 50%.

Ще 44% опитаних журналістів прагнули б організувати телеканал культурологічного спрямування. Охочих відкрити розважальний канал серед журналістів виявилося 2%.

Коментуючи представлені результати, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій ШЕВЧЕНКО назвав їх “феноменальними”.

Підвищення інтересу до інформаційних і пізнавальних програм він охарактеризував як “дуже прикметну тенденцію”, яку в Нацраді вже “зауважили”. Зокрема, за його словами, протягом останніх двох місяців Нацрада провела вже два конкурси на отримання ліцензій новими мовниками, і вперше за всі роки свого існування вона формувала умови цього конкурсу, зазначаючи, що ці частоти і канали будуть віддані компаніям, які запропонують концепцію інформаційного мовлення.

Особливо, за словами В.ШЕВЧЕНКА, це стосується частот і каналів на місцях, у регіонах, де спостерігається “голод” на інформаційне і пізнавальне мовлення.

Під час опитування, яке проводилося 14-25 червня 2005 року, було опитано 1993 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки становить 2,2%.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG