Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: вирок Миколі Семені вплине на всю журналістику Росії?


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Вирок Семені

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд окупованого Сімферополя вирішив засудити кримського журналіста, автора Радіо Свобода і проекту Крим.Реалії Миколу Семену до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Напередодні Семена виступив у суді з заключним словом, і заявив: якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це відіб’ється на всій журналістиці в Росії.

Семена: це вирок не так мені, а усій російській журналістиці (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Бюджет-2018

За яким кошторисом житиме Україна в 2018 році? У парламенті уряд презентував проект державного бюджету. Його ще обговорюватимуть та вноситимуть правки аж до грудня. Утім, головні пріоритети визначено: оборона, освіта, медицина, дороги, соціальні виплати, енергоефективність. Й Україна вперше починає планувати свої доходи і витрати на середньострокову перспективу – з урахуванням наступних трьох років. Деталі головного кошторису країни, а також перші враження депутатів і експертів – у цьому матеріалі.

Право на 5-годинне щастя

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що має «право на особисте 5-годинне щастя», коментуючи сюжет програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший»), в якому йшлося, зокрема, про те, що весілля сина очільника ГПУ обслуговували автомобілі Генпрокуратури й охороняли сили Управління держохорони. «Мій син, відвоювавши під ДАП, не має права на весілля? Чи я не маю права запросити на свято своїх друзів? Дії УДО відбулися поза моєю територією і підлягають оцінці їхнього керівництва. Повернувши країні 50 мільярдів гривень, я маю право на особисте 5-годинне щастя», – зазначив Луценко.

Чи врятує ЮНЕСКО культурні об'єкти окупованого Криму?

Міжнародна організація ЮНЕСКО оприлюднила звіт за підсумками моніторингу ситуації в окупованому Росією українського Криму. Тривогу викликає майбутнє замку «Ластівчине гніздо», Ханського палацу в Бахчисараї, мечеті та медресе хана Узбека, Генуезької фортеці в Судаку. Ще один проблемний об'єкт ‒ фрагменти Тірітакського валу 3-4 століття до нашої ери, практично знищені будівництвом Керченського мосту, а також стародавнє Артезіанське укріплення під загрозою через плановані роботи з видобутку піску. Всього після окупації Криму Україна наразі втратила більше ніж 15 тисяч історичних і архітектурних пам'яток. Навіщо Росія вивозить з окупованого Криму об'єкти культурної спадщини? І як материкова Україна та міжнародне товариство реагують на незаконні археологічні розкопки в Криму? Про це за лінком.

І поки в Криму вивозять об'єкти культурної спадщини, у Москві вже відкрили перший після розпаду СРСР пам’ятник Леніну.

Бюсти Леніна і Сталіна на так званій «Алеї правителів» у Москві, Росія, 22 вересня 2017 року
Бюсти Леніна і Сталіна на так званій «Алеї правителів» у Москві, Росія, 22 вересня 2017 року

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей запевнила, що до 2020 року Лондон виконуватиме свої бюджетні зобов’язання перед ЄС.

У Німеччині ж у неділю пройдуть вибори. Прогнозують, що Анґела Меркель здобуде мандат на четвертий термін на посаді канцлера. Ми ж зосередились на російськомовних виборцях у Німеччині, яких підозрюють у симпатіях до ультраправих.

Маленькі герої великої трагедії

І про героїзм. Нагородити медалями «За врятоване життя» двох одеських підлітків – Катерину Ной та Максима Тихончука – запропонував голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов. Під час страшної пожежі в муніципальному таборі «Вікторія» 15-річна Катя і 13-річний Максим допомогли вибратись з полум’я понад двом десяткам дітей. Втім батьки дітей просять дати їм оговтатись.

Будьте відважними!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG