Доступність посилання

ТОП новини

У США прогнозують у січні одну з найгірших фаз коронавірусної пандемії


Поліцейські на конях на Таймс-сквер у новорічну ніч під час пандемії коронавірусної хвороби. Манхеттен, Нью-Йорк. США, Нью-Йорк, США. 31 грудня 2020 року
Поліцейські на конях на Таймс-сквер у новорічну ніч під час пандемії коронавірусної хвороби. Манхеттен, Нью-Йорк. США, Нью-Йорк, США. 31 грудня 2020 року

Сполучені Штати розпочинають 2021 рік із рекордною кількістю людей, шпиталізованих через COVID-19. Зараз у лікарнях із коронавірусом – 125 із половиною тисяч американців. Які прогнози на січень? Та які плани щодо вакцинації?

Нью-Йорк став уже четвертим після Каліфорнії штатом, де загальна кількість інфікованих перевищила 1 мільйон. Раніше цю межу перетнули Каліфорнія, Флорида і Техас.

Від початку пандемії у США від коронавірусу померли 352 тисячі людей.

Загальна кількість підтверджених випадків – понад 20 мільйонів.

Чи вірна статистика?

Президент Дональд Трамп напередодні у Twitter заявив, що кількість випадків і смертей перебільшена, і причина цьому – система підрахунку, якою користується Центр із контролю і запобігання захворюванням США, яка, на його думку, є обурливою.

Головний лікар США Джером Адамс і провідний інфекціоніст країни Ентоні Фаучі уже заявили, що сумнівів у правильності статистики не мають.

По всій країні бракує лікарняних ліжок, тренованого персоналу, бо вони виснажені
Фаучі

«Ці смерті – реальні. Варто лише поїхати на передову боротьби, у лікарні, і подивитися, із чим мають справу медпрацівники. Вони у стресовій ситуації. У багатьох районах по всій країні бракує лікарняних ліжок, тренованого персоналу, бо вони виснажені. Це – справжня ситуація, не вигадка», – наголосив Фаучі.

Тим часом, у США та іще у понад 30 країнах світу фіксують нову варіацію коронавірусу, яку спершу виявили у Великій Британії.

Попри те, що цей штам швидше поширюється, ознак того, що він ускладнює перебіг хвороби, – немає.

Цього тижня дослідники мають з’ясувати, чи схвалені вакцини проти COVID-19 є так само ефективними і проти нового штаму.

Як ​«Голос Америки»​ повідомляв раніше, експерти вважають, що у січні США матимуть одну з найгірших фаз пандемії, а найближчі місяці стануть одними з найнебезпечніших в країні з початку пандемії.

У США прогнозують понад 150 тисяч смертей від коронавірусу. Загалом у Сполучених Штатах за час пандемії від COVID-19 померло 348 тисяч людей, а понад 20 мільйонів перехворіли.

Вакцинувати більшу кількість половиною дози

Уряд США розглядає питання про використання половини дози вакцини від COVID-19 компанії Moderna під час вакцинації деяких категорій населення.

Про це у неділю в ефірі телеканалу CBS повідомив керівник урядової програми із подолання коронавірусу Монсеф Слауї. За його словами, Управління з контролю за харчовими продуктами і медикаментами та компанія Moderna ведуть відповідні переговори.

Попередні клінічні дослідження показали, що імунна відповідь у людей, які отримали 100- і 50-мікрограмові дози, була схожою. Тож, як зазначив Слауї, щеплення половинної дози вакцини Moderna людям від 18 до 55 років дало б можливість імунізувати вдвічі більше людей.

Щеплення вакциною Moderna, а також Pfizer, передбачає дві ін'єкції.

Центр із контролю і профілактики захворювань США повідомив, що 2 січня у США було розподілено 13071925 доз вакцини від COVID-19.

Нове довкола COVID-19 станом на 28 грудня – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:50 0:00

Читайте ще:

Коронавірус і світова економіка: криза чи піднесення чекає на фінансові системи, бізнес і ринок праці у 2021 році

Віктор Ляшко пояснив, які вакцини проти COVID-19 буде використовувати Україна

В Україні зменшилася кількість хворих на COVID-19: чи скасує уряд жорсткий січневий локдаун?​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG