Доступність посилання

ТОП новини

«У повній антисанітарії і з відкритими ранами»: «Азов» показав поранених бійців і вкотре закликав евакуювати їх


Один із поранених українських військовослужбовців на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі
Один із поранених українських військовослужбовців на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі

Полк «Азов» опублікував фотографії поранених українських бійців, які наразі перебувають на території заводу «Азовсталь», та вкотре закликав міжнародну спільноту до їхньої негайної евакуації на підконтрольну владі України територію.

Двоє з поранених українських військовослужбовців на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі
Двоє з поранених українських військовослужбовців на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі

«У повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев'язаними не стерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування. Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами», – наголошують в «Азові».

За даними полку, на території заводу «Азовсталь» наразі перебувають сотні поранених бійців.

Раніше заступник командира полку «Азов», капітан Святослав Паламар повідомляв, що українські військові, які отримують зараз поранення у Маріуполі, «помирають в страшних муках від неналежного лікування».

Окрім того, офіцер розвідки управління полку Ілля Самойленко наголосив, що військові полку «Азов» не розглядають можливість здатися в полон російським військам, аби зберегти життя, бо для них «полон – це смерть». За його словами, єдиний можливий вихід для захисників «Азовсталі» – це «стояти і боротися».

Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення Росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже третій місяць.

7 травня міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з «Азовсталь» евакуювали. Вона зауважила, що «цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено».

Наразі на «Азовсталі» залишаються бійці батальйону «Азов» та морські піхотинці.

XS
SM
MD
LG