Доступність посилання

ТОП новини

Данілов озвучив втрати російської армії у боях за Бахмут


Українські військові ведуть вогонь із гармати поблизу Бахмуту на Донеччині,12 травня 2023 року, ілюстративне фото
Українські військові ведуть вогонь із гармати поблизу Бахмуту на Донеччині,12 травня 2023 року, ілюстративне фото

У боях за Бахмут Росія вже втратила майже 23 тисячі своїх військових, розповів секретар Ради нацональної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю італійському виданню Corriere.

«З 1 вересня, коли Москва почала використовувати засуджених як найманців у Бахмуті, загинуло 22 816 осіб (російських військових – ред.). Наші втрати були у 7,5 разів менші», – заявив Данілов, відповідаючи на питання, чому Україна відчайдушно захищала Бахмут.

Секретар РНБО наголосив, що «Україна не має права здавати свої міста без бою, оскільки без опору росіяни вже б перемогли».

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, Росія за минулу добу, 3 червня, втратила на війні проти України 470 своїх військових, загальні її втрати від початку повномасштабного вторгнення сягнули близько 209 940 військових.

Раніше в коментарі «Українській правді» командувач Сухопутних військ назвав ситуацію на Бахмутському напрямку «тимчасовим затишшям», назвавши хибним враження, що російські війська нібито відмовилися від наступу в цьому районі.

Очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 25 травня заявив про початок виведення «вагнерівців» із Бахмута. У Міноборони України підтвердили, що у передмісті ці підрозділи вже заміняють на службовців збройних сил РФ, але у самому місті «вагнерівці» все ще є.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські військові продовжують контролювати околиці Бахмута на південно-західній частині і «фактично вхід в місто».

XS
SM
MD
LG