Доступність посилання

ТОП новини

Байден у неділю скликає засідання Ради національної безпеки США через ситуацію в Україні – Білий дім


Росія може почати атаку проти України в будь-який момент, повідомили президенту США Джо Байдену представники його команди з національної безпеки
Росія може почати атаку проти України в будь-який момент, повідомили президенту США Джо Байдену представники його команди з національної безпеки

Президент США Джо Байден на тлі загострення безпекової ситуації довкола України скликає засідання Ради національної безпеки США, повідомила речниця Білого дому Джен Псакі.

За словами Псакі, представники команди президента США з національної безпеки регулярно інформують Байдена про ситуацію в Україні.

«Вони підтвердили, що Росія може розпочати атаку проти України в будь-який момент», – ідеться в заяві Псакі.

За останні кілька днів безпекова ситуація на сході України суттєво погіршилася. Упродовж доби 19 лютого російські гібридні сили 136 разів порушили режим припинення вогню. Двоє українських військових загинули, четверо отримали поранення.

Ватажки угруповань «ДНР» і «ЛНР» оголосили про евакуацію своїх жителів до Росії вдень 18 лютого. Вони пояснили це зростанням напруженості у регіоні. Лідери бойовиків 19 лютого також оголосили загальну мобілізацію.

В Україні наголошують, що не планують жодних наступальних операцій на Донбасі і попереджають про провокації Росії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що інтенсивність бойових дій на сході України цього тижня різко зросла і наблизилась до тієї, що спостерігалась до набрання чинності домовленості про припинення вогню у липні 2020 року.

Президент США Джо Байден вважає, що російський лідер Володимир Путін уже ухвалив рішення про нову масштабну агресію проти України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG