Доступність посилання

ТОП новини

Від початку нового вторгнення Росії загинула 21 дитина, 55 поранені – Денісова


Денісова зазначила, що ініціювала збір інформації про злісні порушення прав дітей під час війни
Денісова зазначила, що ініціювала збір інформації про злісні порушення прав дітей під час війни

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила оновлені дані про жертви серед дітей внаслідок повномасштабного вторгнення Росії до України.

«Станом на 02.03.2022 на 10:00 з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 21 дитина та постраждало 55 дітей», – написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

Денісова зазначила, що ініціювала збір інформації про злісні порушення прав дітей під час війни і передала узагальнену інформацію генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій.

Читайте також: Запоріжжя чинить опір та зазнає ударів з боку російських військ

«Я звернулася до Генерального прокурора Ірини Венедиктової з пропозицією об’єднати зусилля задля притягнення до відповідальності усіх винних у вчиненні протиправних діянь», – заявила омбудсменка.

Вона вказала на Конвенцію ООН про права дитини, яка передбачає обов’язок захисту дітей в умовах збройного конфлікту.

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Читайте також: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини станом на 13:00 2 березня

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

У Міністерстві оборони Росії заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, а також заявляють, що не обстрілюють українські міста. 27 лютого офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков вперше визнав, що серед російських військовослужбовців в Україні є загиблі і поранені, але не уточнив точного їх числа.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG