Доступність посилання

ТОП новини

Минула доба на Донбасі: 4 порушення «тиші», один військовий поранений


Обстріли зафіксували в напрямку Зайцевого, Верхньоторецького, Шумів, Широкина
Обстріли зафіксували в напрямку Зайцевого, Верхньоторецького, Шумів, Широкина

Підтримувані Росією бойовики минулої доби на Донбасі здійснили чотири порушення режиму припинення вогню, один із яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

Обстріли зафіксували в напрямку Зайцевого, Верхньоторецького, Шумів, Широкина, велися вони зі станкових протитанкових гранатометів, з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 120 мм.

«Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний», – йдеться в повідомленні.

У штабі ООС додали, що українські військові відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, «та змусили противника припинити обстріли».

Станом на 7:00 24 листопада порушень режиму припинення вогню з боку підтримуваних Росією сил не зафіксували.

Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» даних про обстріли станом на ранок 24 листопада не наводять.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами.

За останніми даними Збройних сил, від 14 квітня 2014 року станом на 17 жовтня 2021 року на території Донецької та Луганської областей загинули 2 719 військових, отримали поранення чи ушкодження 10 368 військовослужбовців ЗСУ.

За даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, станом на липень 2021 року загальна кількість загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі становила понад 13 тисяч: щонайменше 3 3901 цивільних осіб, приблизно 4 200 українських військових та близько 5 800 членів незаконних збройних угруповань.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG