Доступність посилання

ТОП новини

Росія вже отримала нову партію іранських дронів – розвідка


Українській розвідці відомо про попередні домовленості РФ та Ірану щодо постачання балістичних ракет, зазначив Юсов
Українській розвідці відомо про попередні домовленості РФ та Ірану щодо постачання балістичних ракет, зазначив Юсов

РФ вже отримала нову партію іранських дронів-камікадзе Shahed, але вона менша за попередню, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

«Це нова партія (дронів Shahed – ред.), ми не коментуємо її кількість, але бачимо, наприклад, що під час учорашніх масованих терористичних ракетних ударів Shahed не використовувалися. Використовувалися всі інші наявні засоби, тобто все ракетне озброєння, а дронів-камікадзе не було. Це нова партія, але партія порівняно з початковим масованим використанням Shahed, вочевидь, менша», – наголосив Юсов.

Крім того, за його словами, українській розвідці відомо про попередні домовленості Росії та Ірану щодо постачання балістичних ракет.

«Станом на сьогодні іранських балістичних ракет у Росії для використання проти України ми не бачили, хоча така ймовірність існує і ця інформація відстежується. Також докладаються певні зусилля до того, щоб цей сценарій не був реалізований. Але така загроза є», – наголосив представник ГУР МО.

Співпраця Росії й Ірану активізувалася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе іранського виробництва, які були застосовані, зокрема, під час масованих ударів по українських містах восени.

В Ірані та Росії неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів.

За даними Washington Post, Іран також погодився таємно передати Росії балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» Fateh-110 та Zolfagha.

2 листопада Міністерство закордонних справ України заявило, що попередило Іран про можливі наслідки у разі передачі ним Росії ракет і додаткових дронів.

XS
SM
MD
LG