Доступність посилання

ТОП новини

Росія хоче почати виробництво дронів-камікадзе в Тольятті – Данілов


Багато компаній відмовляються постачати деталі для цих безпілотників, тому невідомо, як російські спеціалісти замінюватимуть комплектуючі, наголосив Данілов
Багато компаній відмовляються постачати деталі для цих безпілотників, тому невідомо, як російські спеціалісти замінюватимуть комплектуючі, наголосив Данілов

Російська влада має намір почати виробництво іранських дронів-камікадзе, зокрема, у Тольятті, розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

«Ми знаємо місце, одне із них називається Тольятті, де вони (Росія ред.) збираються це все робити (виробляти дрони –​ ред.). Є й інші міста. Наша розвідка у багатьох питаннях працює просто бездоганно, і ми розуміємо заздалегідь, які кроки вони можуть відпрацьовувати», – зауважив Данілов.

За його словами, багато компаній відмовляються постачати деталі для цих безпілотників, тому невідомо, як російські спеціалісти замінюватимуть комплектуючі.

«З чого вони будуть складати свої дрони – це велике питання», – сказав секретар РНБО.

Співпраця Росії й Ірану активізувалася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе іранського виробництва, які були застосовані, зокрема, під час масованих ударів по українських містах восени.

Спочатку в Ірані та Росії неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів. Проте у листопаді міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахян заявив, що Іран надавав Росії дрони-камікадзе, але це нібито відбулося за кілька місяців до масштабного вторгнення в Україну.

XS
SM
MD
LG