Доступність посилання

ТОП новини

Мер повідомив про вибухи в Енергодарі


Минулого тижня мер Енергодара звернувся до жителів міста із закликом до обережності через можливі провокації російських військ
Минулого тижня мер Енергодара звернувся до жителів міста із закликом до обережності через можливі провокації російських військ

В окупованому Енергодарі Запорізької області 15 серпня пролунали вибухи, повідомив міський голова Дмитро Орлов.

«В Енергодарі, в районі стели і молитовного будинку чутно звуки вибухів. Зберігайте максимальну обережність та залиште вулиці», – написав він у телеграмі.

Минулого тижня мер Енергодара звернувся до жителів міста із закликом до обережності через можливі провокації російських військ.

В «Енергоатомі» повідомили, що працівник Запорізької атомної електростанції, розташованої біля Енергодара, загинув внаслідок обстрілів міста з боку російських військ 14 серпня.

Запорізька АЕС також зазнає обстрілів останні кілька днів. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

XS
SM
MD
LG