Доступність посилання

ТОП новини

Ігнат заперечив, що масований удар РФ по Україні був реакцією на обстріл Бєлгорода


«А війна взагалі проти України – це реакція на що? Це йде війна», – сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України
«А війна взагалі проти України – це реакція на що? Це йде війна», – сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат відкинув слова президента Росії Володимира Путіна про те, що нинішні удари російської армії є нібито відповіддю на обстріл російського Бєлгорода 30 грудня.

«Ну, а за літаки російські збиті [була реакція]? А за «русский военный корабль» потоплений? Це теж все реакції, чи як це сприймати? А війна взагалі проти України – це реакція на що? Це йде війна. Так, зрозуміло, потрібна картинка сьогодні, щоб показати росіянам, що вони тут «помстилися» за все-все-все, і, відповідно, у цій інформаційній парадигмі вони виступають, і Путін говорить про це, всі їхні телеграм-канали показують це. Беруть найжорстокіші картинки, … і показують, що це «великое возмездие», – сказав Ігнат в ефірі Радіо Свобода (програма Свобода Live).

Унаслідок російської ракетної атаки, здійсненої зранку 2 січня, загинули щонайменше пʼятеро людей – по двоє в Києві і Київській області, ще одна – в Харкові, 130 людей постраждали.

За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, сили ППО збили 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три з трьох крилатих ракет «Калібр».

Напередодні президент Росії Володимир Путін пообіцяв нові удари по Україні, нібито через обстріл Бєлгорода 30 грудня. «Суспільне» з посиланням на джерела повідомило, що удари по Бєлгороду завдали українські військові, а їхніми цілями були військові й промислові об’єкти. Джерело видання «Українська правда» у спецслужбах стверджує, що українська армія атакувала військові об’єкти, проте через невмілі дії російської ППО уламки ракет впали в центрі міста. Незалежно перевірити дані щодо обстрілу поки що неможливо.

У ніч на 29 грудня Росія здійснила одну з найбільш масованих атак по українській території, випустивши 158 безпілотників і ракет. Про вибухи повідомляли у Львові, Києві, Харкові, Дніпрі й Черкасах, на Сумщині, Одещині. Загинули понад 40 людей, більше ніж 150 людей поранені.

Читайте також: Міноборони Росії назвало причину для атаки на Харків. У ГУР відреагували

Форум

XS
SM
MD
LG