Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: серйозно сприймаємо заяви Трампа про бажання налагодити діалог між країнами


Лавров: готові пройти свою частину шляху для виведення двосторонніх зв’язків зі США із глухого кута
Лавров: готові пройти свою частину шляху для виведення двосторонніх зв’язків зі США із глухого кута

Росія серйозно сприймає заяви президента США Дональда Трампа про бажання налагодити діалог між країнами, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю агентству DPA.

«Що стосується російсько-американських відносин, то наша позиція максимально чітка. Ми серйозно сприймаємо заяви Трампа про бажання налагодити нормальний діалог між нашими країнами, готові пройти свою частину шляху для виведення двосторонніх зв’язків із глухого кута», – сказав Лавров.

Він додав, що «судити про реальну зацікавленість партнерів у конструктивному співробітництві можливо лише через практичні кроки».

«А ось їх якраз немає», – заявив Лавров.

Відносини США і Росії затьмарені, зокрема, такими питаннями, як анексія Росією українського Криму в 2014 році, військова, економічна і політична підтримка Москвою бойовиків на сході України, ймовірне втручання Росії в президентські вибори у США в 2016 році, розбіжностями з приводу громадянської війни в Сирії і підходами до обмеження ядерної програми Ірану.

16 липня американський президент Дональд Трамп після зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним заявив, що Росія і США «повинні поладнати». Водночас згодом Трамп стверджував, що буде «найгіршим ворогом» Путіна, якщо відносини між країнами не налагодяться.

XS
SM
MD
LG