Доступність посилання

ТОП новини

На Кремінському напрямку військові РФ зазнали втрат та відступили – влада


За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, ситуація на Луганщині складна, але повністю контролюється Силами оборони
За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, ситуація на Луганщині складна, але повністю контролюється Силами оборони

Російські військові зазнали суттєвих втрат та відійшли на Кремінському напрямку фронту, повідомив у телеграмі очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в неділю, 12 лютого.

За його словами, ситуація в Луганській області складна, але повністю контролюється Силами оборони.

«Декілька днів тому було дуже багато потужних атак. Основні зусилля були кинуті на Кремінському напрямку. Ворог не дає спокою й у напрямку Білогорівки, там постійні обстріли з танків, важкої артилерії і авіації», – розповів місцевий чиновник.

Втім, як зазначив очільник ОВА, на Кремінському напрямку ворог зазнав суттєвих втрат так, що навіть «трохи дав відпочити нашим захисникам.

«Вони (російські військові – ред.) відтягнулися, адже їм треба було поповнити свої підрозділи, оскільки були достатньо розбиті. Намагалися йти навіть колоною техніки, але після гарної відповіді від наших захисників вони так само відійшли назад», – підсумував Гайдай.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у лютому очікується новий можливий наступ російських військ. Резніков підкреслив, що ситуація на сході України залишиться складною, але контрольованою, додавши, що Сили оборони тримаються на цьому напрямку.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 9 лютого заявив, що поновлення російського наступу може передбачати спроби атакувати Харківську або Запорізьку область.

XS
SM
MD
LG