Доступність посилання

ТОП новини

Литва доправила в Україну ПЗРК Stinger в рамках військової допомоги – посольство


Вантажні літаки Литви доставили до України сучасні комплекси Stinger та захисні жилети
Вантажні літаки Литви доставили до України сучасні комплекси Stinger та захисні жилети

Вантажні літаки Литви доставили до України військову допомогу, яка включає переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, повідомила пресслужба литовського посольства.

«Вантажні літаки C-17 з литовським військовим обладнанням цими вихідними приземлилися у Києві. Рішенням Уряду Литви Збройним Силам України були передані сучасні оборонні системи ПЗРК «Stinger» виробництва США, захисні жилети для військових та інше обладнання», – ідеться в повідомленні.

Про прибуття до України комплексів Stinger заявила і литовська прем’єрка Інґріда Шимоніте.

«Я сподіваюся і щиро бажаю, щоб Україна ніколи не використовувала їх. Разом до перемоги!» – написала вона у твітері.

22 січня в Україну надійшла перша частина військової допомоги від США, до якої увійшло майже 90 тонн зброї і боєприпасів. Загалом США передали Україні військової допомоги на понад 2,7 мільярда доларів із 2014 року.

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення і почали надавати військову допомогу Україні.

Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО «гарантій безпеки», зокрема, не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG