Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вимагає від Зеленського припинити тиск на мера Черкас


«Батьківщина»: ми не дозволимо Володимиру Зеленському зробити місцеву владу та всенародно обраних міських голів відповідальними за провали у боротьбі з епідемією
«Батьківщина»: ми не дозволимо Володимиру Зеленському зробити місцеву владу та всенародно обраних міських голів відповідальними за провали у боротьбі з епідемією

Партія «Батьківщиина» вимагає від президента України Володимира Зеленського припинити тиск на мера Черкас Анатолія Бондаренка. На місцевих виборах він висувався саме від «Батьківщини».

«Ми не дозволимо Володимиру Зеленському зробити місцеву владу та всенародно обраних міських голів відповідальними за провали у боротьбі з епідемією коронавірусу та економічною кризою, до якої призвели некомпетентність та безхребетність команди президента», – заявили в партії.

«Батьківщина» звинувачує Зеленського в тому, що він «не має ні найменшого уявлення ані про законність, ані про поведінку глави держави».

«Кого і за що сьогодні збирається карати президент? Можливо, власників і відвідувачів елітного ресторану «Велюр», де «слуги народу» насолоджувалися вишуканими стравами та життям у час, коли народу забороняли торгувати на базарах та ходити туди? Можливо, крадіїв із податкової та митниці, що позбавляють державний бюджет 120 мільярдів гривень щороку? Чи може чиновників, які, отримуючи кількасоттисячні зарплати, досі не забезпечили медиків захисними костюмами й так і не виплатили їм обіцяних надбавок?» – заявили в партії.

  • 24 квітня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію після заяв міністра фінансів Ігоря Уманського про можливу корупцію на митниці та в податковій службі на 10 мільярдів гривень щомісяця. Того ж дня Кабінет міністрів звільнив голів Державної митної служби та Державної податкової служби Сергія Верланова та Максима Нефьодова. Їм закидали неефективну роботу. Самі посадовці це заперечували.
  • 28 квітня поліція перевірила ресторан «Велюр» народного депутата зі «Слуги народу» Миколи Тищенка, де, за даними ЗМІ, порушують правила карантину. Правоохоронці не виявили відвідувачів у закладі.

«Батьківщина» закликала президента не перекладати на місцеву владу власні провали». Наразі Зеленський та його адміністрація не реагували на заяву партії.

З 1 травня Черкаська міська рада пом’якшила карантин у місті. При цьому центральна влада збирається послаблювати карантин після 11 травня.

У зв’язку з цим президент Володимир Зеленський передав мерові Анатолію Бондаренкові «полум’яний привіт» і пообіцяв «юридичні наслідки».

Сам Бондаренко заявив, що не боїться погроз про відкриття проти нього кримінальних справ й пообіцяв, що «Черкаси будуть чинити опір».

На 4 травня мера Черкас поліція викликала на допит у в рамках відкритого кримінального провадження про «порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням».

XS
SM
MD
LG