Доступність посилання

ТОП новини

Частина Молдови залишилася без світла через ракетні обстріли в Україні


Схема постачання електрики до Республіки Молдова
Схема постачання електрики до Республіки Молдова

Частина Молдови залишилася без електропостачання під час масованої російської ракетної атаки по Україні, повідомив молдовський сайт NewsMaker.

Згідно з повідомленням, припинення постачання електроенергії сталося 15 листопада близько 16:40 за місцевим часом (збігається з київським). Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину заявив, що країна залишилася без електроенергії, що надходить з Румунії, через обстріл російськими військами енергетичної інфраструктури України.

За словами міністра, одна з ліній електропередачі, що забезпечує надходження електроенергії з Румунії до Молдови, автоматично відключилася через обстріл.

«Наголошую, що лінії не пошкоджені, а відключилися автоматично, для безпеки. Moldelectrica (оператор енергомережі Молдови – ред.) працює над відновленням електропостачання», – вказав міністр.

За числом випущених ракет атака 15 листопада не поступається першому такому масованому нападу, здійсненому 10 жовтня. Результатом є те, що українські енергетики оголосили про застосування екстрених відключень. Мільйони людей залишилися без світла в Києві, Харкові, Житомирі, Львові та інших населених пунктах.

XS
SM
MD
LG