Доступність посилання

ТОП новини

«Піар на голоді»: голова МЗС про заяви Москви щодо готовності надати зерно бідним країнам


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував заяви Росії про готовність надати зерно бідним країнам після повідомлень про припинення участі в зерновій угоді.

Він вказав на те, що обсяг зерна, пропонований російською владою, набагато менший за той, який Кремль погрожує заблокувати в України.

«Піар Росії на голоді. Москва обіцяє 500 тисяч тонн зерна (найімовірніше, вкраденого в України) інших країнам протягом наступних чотирьох місяців. Але, руйнуючи зерновий коридор, Росія блокує надання 2 мільйонів (!) тонн зерна Алжиру, Ємену, В’єтнаму, Бангладеш та іншим просто зараз», – порівняв Кулеба.

Читайте також: «Терор та шантаж мають програти»: Зеленський про вихід РФ із зернової угоди

Раніше 29 жовтня голова міністерства сільського господарства Росії Дмитро Патрушев заявив, що Москва готова надати 500 тисяч тонн зерна «найбіднішим країнам» безкоштовно в найближчі чотири місяці.

Міністерство оборони Росії заявило про припинення участі в угоді щодо експорту українських харчів Чорноморським зерновим коридором. Це рішення відомство пояснило нібито вибухами в Севастополі 29 жовтня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував наміри Росії відмовитися від зернової угоди. Він вказав на те, що Київ неодноразово попереджав про плани Росії зірвати Чорноморську зернову угоду.

Читайте також: За час дії зернової угоди з України експортували понад 9 мільйонів тонн харчів – Мінінфраструктури

Представники української влади останнім часом неодноразово заявляли про гальмування Росією експорту зерна Чорноморським коридором.

22 липня представники України та Росії підписали з ООН і Туреччиною окремі дзеркальні угоди, які спрямовані на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням Росії на українську територію.

XS
SM
MD
LG