Доступність посилання

ТОП новини

Новий міністр оборони Німеччини «не знає» про умову надання танків Україні разом зі США – медіа


Новий міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус
Новий міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус

Новому міністру оборони Німеччини Борісу Пісторіусу невідомо про умову, за якою Берлін погодить надання танків Leopard Україні лише в разі, якщо власні танки нададуть Сполучені Штати – про це він заявив в інтерв’ю каналу ARD, цитує Reuters.

Як сказав урядовець перед зустріччю з міністром оборони США, він не був поінформований про обов’язкову вимогу щодо одночасного надання танків двома країнами.

«Мені невідомо про будь-яку подібну умову», – заявив Пісторіус у відповідь на питання про те, чи Берлін згоден на надання танків лише одночасно з Вашингтоном.

Читайте також: Представниця Пентагону пояснила, чому «немає сенсу» надавати Україні американські танки Abrams

Українські офіційні особи закликали Німеччину негайно надати бойові танки Leopard 2, щоб відвоювати захоплені Росією території.

19 січня канцлер Німеччини Олаф Шольц, який перебуває під тиском з боку європейських союзників щодо дозволу на експорт танків, заявив американським конгресменам у Давосі, що Берлін поставить Україні важкі танки, якщо США також надішлють танки.

Водночас раніше представник американського Міністерства оборони висловлював сумніви щодо готовності США надіслати Україні танки Abrams. А у Білому домі у відповідь Німеччині заявили, що кожна країна має самостійно ухвалювати рішення про надання військової допомоги Україні.

XS
SM
MD
LG