Доступність посилання

ТОП новини

Переговори з Росією: у Зеленського очікують на «конкретні результати в лічені дні»


Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк
Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк

Учасники переговорів між Україною та Росією заявляють про можливість досягнення домовленостей про перемирʼя вже найближчим часом.

«Маєте зрозуміти головне: Росія зараз набагато адекватніше сприймає навколишній світ і набагато чутливіше ставиться до тієї позиції України, яка доведена на полях боїв, і взагалі поведінки України з точки захисту своїх інтересів. Наші пропозиції на столі, вони дуже жорсткі, стосуються перш за все відводу військ, припинення вогню і такого іншого. Ми принципово не поступимось ні в яких позиціях. Росія це вже розуміє, Росія починає конструктивно розмовляти, думаю, що на якісь конкретні результати ми вийдемо буквально в лічені дні», – сказав 13 березня радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Член делегації Росії на переговорах Леонід Слуцький 13 березня також висловив сподівання, що прогрес у переговорах з українською делегацією переросте у підписання документів. В інтервʼю RT Arabic він також сказав, що підписання документів на переговорах могло б лягти «в основу зниження напруги».

Переговори з російською делегацією у зв’язку з вторгненням РФ в Україну тривають безперервно у відеоформаті, повідомив 12 березня у твітері радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Також 12 березня президент України Володимир Зеленський назвав Ізраїль, зокрема Єрусалим, можливим місцем для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним для переговорів щодо припинення війни.

Раніше президент України заявляв, що не хоче говорити з Путіним, але мусить, щоб зупинити війну.

У Білорусі відбуваються переговори української і російської делегацій з метою домовитися про припинення вогню і виведення військ РФ з України, вже було три раунди таких зустрічей, а в Анталії цього тижня пройшли переговори голів МЗС України і Росії за посередництва голови МЗС Туреччини. Суттєвого поступу в питанні миру в Україні на цих переговорах не досягли.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG