Доступність посилання

ТОП новини

«Україна потребує підтримки Заходу саме зараз» – посол США після ранкових атак РФ


Українські рятувальники на місці ракетного обстрілу в Харкові, 23 січня 2024 року.
Українські рятувальники на місці ракетного обстрілу в Харкові, 23 січня 2024 року.

Посол США в Україні Бріджит Брінк після чергових ракетних атак РФ заявила, що «Україна потребує подальшої підтримки Заходу саме зараз».

«Сьогодні рано вранці Росія здійснила серію ракетних ударів по Києву, Харкову та Павлограду, в результаті чого загинуло щонайменше 5 людей і понад 40, включно з дітьми, отримали поранення. Україна потребує нашої подальшої підтримки саме зараз, щоб захистити цивільне населення від цих жорстоких нападів», – написала вона у соцмережі Х.

Ця заява пролунала на тлі затримки допомоги Заходу. У грудні минулого року лідери ЄС мали намір схвалити надання Україні фінансової підтримки в розмірі 50 мільярдів євро, проте Будапешт заблокував цей пакет допомоги. Лідери ЄС мають повернутися до цього питання на початку лютого.

У США прохання адміністрації Джо Байдена про надання додаткових понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні досі перебуває на розгляді в Конгресі.

Читайте також: Кірбі: українським командирам доводиться ухвалювати «складні рішення» через брак ресурсів

Уранці 23 січня по всій Україні оголошувалася повітряна тривога через ракетну небезпеку, вона тривала понад дві години. Є пошкодження та постраждалі у Києві та області, в Харкові та у Павлограді на Дніпропетровщині. Відомо про щонайменше шістьох загиблих та 77 поранених.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська випустили 41 засіб повітряного нападу в ході ранкової ракетної атаки на Україну, українські військові збили 21 ракету.

Російські військові регулярно обстрілюють території України, які є в досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії та РСЗВ, – в тому числі і цивільні обʼєкти. Попри наявність доказів, Москва стверджує, що метою цих ударів є лише військова інфраструктура України.

Форум

XS
SM
MD
LG