Доступність посилання

ТОП новини

Президент Радіо Свобода привітав приїзд Миколи Семени на материкову частину України


Джеймі Флай
Джеймі Флай

Президент корпорації Радіо Свобода Джеймі Флай відреагував на приїзд журналіста Миколи Семени із анексованого Криму на материкову частину України.

«Новини, що Микола – у безпеці, довгоочікувані і радісні. Його арешт майже чотири роки тому за публікацію критики щодо анексії Криму Росією завжди був помилкою і порушенням прав людини. Я радий, що Микола вільний і може відновити свою письменницьку кар’єру на благо українців», – заявив він.

18 лютого оглядач Крим.Реалії Микола Семена виїхав з анексованого Росією Криму на материкову частину України на лікування.

Микола Семена
Микола Семена

28 січня стало відомо, що журналіст, автор проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Микола Семена отримав постанову від підконтрольного Росії Залізничного районного суду Сімферополя про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.

14 січня підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя розглянув і задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова і кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття судимості з Семени.

22 вересня 2017 року в Сімферополі підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд засудив Миколу Семену до двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Семені вирок.

XS
SM
MD
LG