Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові не контролюють Соледар – Череватий


Український танк веде вогонь у місті Соледарі на Донеччині. Скріншот з відео, яке опублікувала Державна прикордонна служба України 8 січня 2023 року
Український танк веде вогонь у місті Соледарі на Донеччині. Скріншот з відео, яке опублікувала Державна прикордонна служба України 8 січня 2023 року

Повідомлення про захоплення Соледару російськими військами не відповідають дійсності – про це заявив речник Східного угрупування Збройних сил України Сергій Череватий у коментарі Суспільному мовленню.

«Росіяни кажуть, що Соледар під їхнім контролем, це неправда. Деталі у зведенні Генштабу, чекайте», – цитують Череватого журналісти.

Читайте також: «Хлопці, які тримають напрямок Соледару, вони – леви!»: розповідь із місця подій про бої на Донбасі

Напередодні приватна військова компанія «Вагнер» заявила про те, що нібито контролює весь Соледар, оприлюднивши фотографію засновника ПВК Євгена Пригожина нібито в соляній шахті міста.

Згодом Управління стратегічних комунікацій ЗСУ порівняло оприлюднену вагнерівцями фотографію із соляної шахти зі світлинами соляних шахт Соледара, заявивши, що фото Пригожина не було зроблене в цьому місті.

9 січня у Міноборони України повідомили, що російські війська перегрупувалися і почали новий штурм Соледара. Згодом голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що Соледар є найгарячішою точкою на Донбасі, проте місто тримається.

Читайте також: Пентагон: біля Бахмута та Соледара відбуваються «дуже інтенсивні бої»

10 січня у британській розвідці заявили, що російські війська протягом останніх чотирьох днів досягли тактичного поступу в місті Соледарі і, ймовірно, «контролюють його більшу частину». За даними розвідки, частина боїв точиться за доступ до неробочих соляних шахт, які простягаються на довжину 200 кілометрів під землею в цьому регіоні – обидві сторони побоюються проникнення противника за їхню лінію фронту за допомогою цих шахт.

XS
SM
MD
LG