Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь тримає біля кордону України 4-6 тисяч військових – розвідка


За словами Скібіцького, армія Білорусі не здатна здійснити наступ на Україну самостійно без участі РФ
За словами Скібіцького, армія Білорусі не здатна здійснити наступ на Україну самостійно без участі РФ

Чисельність білоруських військових підрозділів, які на ротаційній основі перебувають поблизу кордонів України, складає 4-6 тисяч осіб, повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю «РБК – Україна».

Також, за його словами, у країні перебуває 1,5 тисячі особового складу російських підрозділів – повітряний компонент, протиповітряна оборона, підрозділи спеціального призначення і ракетних військ.

За словами Скібіцького, армія Білорусі не здатна здійснити наступ на Україну самостійно без участі РФ, але Кремль тримає у резерві третину своїх БТГр.

«Наразі армія Білорусі тримає лише сім батальйонів, які зараз на ротаційній основі розміщуються біля кордонів України. А час, необхідний для розгортання ударних сил складає 3-4 тижні», – цитує пресслужба ГУР слова Скібіцького.

За словами представника воєнної розвідки України, зараз окремі підрозділи спецпризначення Росії разом із підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі проводять спільні навчання з відпрацюванням дій на територію України.

«Тренування йдуть по всій лінії кордону. Аналогічна програма тренувань спостерігалась протягом усіх попередніх спільних навчань армій Білорусі та РФ. Саме тому головна загроза зараз полягає у діях диверсійно-розвідувальних груп», – сказав він.

Раніше сьогодні в ГУР заявили, що нічні ракетні удари по Україні з території Білорусі є «масштабною провокацією» Росії з метою втягнення Мінська як безпосереднього учасника у війну проти України.

Білорусь не є безпосереднім учасником повномасштабної війни в Україні, але надає матеріально-технічну підтримку російському вторгненню, яке почалося 24 лютого, коли частина російських військ увійшла в Україну через білоруський кордон.

Західні країни запровадили проти Білорусі, як і проти Росії, фінансові санкції, що постійно збільшуються, у відповідь на війну проти України і через сприяння Мінська російському вторгненню.

XS
SM
MD
LG