Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: від початку повномасштабної війни загинуло 68 рятувальників


Від початку повномасштабної війни загинуло 69 співробітників ДСНС, уточнив голова відомства Сергій Крук
Від початку повномасштабної війни загинуло 69 співробітників ДСНС, уточнив голова відомства Сергій Крук

За час повномасштабної війни з РФ понад 200 українських рятувальників отримали поранення, а а 68 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій – загинули, розповів в ефірі телемарафону голова ДСНС Сергій Крук.

Він закцентував на тому, що останнім часом надзвичайно часто відбуваються обстріли саме підрозділів ДСНС.

Як зазначив очільник українських рятувальників, чому це відбувається – незрозуміло.

«Ми підпадаємо під захист Женевських конвенцій. Ми не є тими підрозділами, які беруть участь у бойових діях, у кого є зброя тощо. І ми мали надію, що рятувальники не будуть гинути, що їх не будуть розстрілювати, брати у полон. Але у перші дні війни ми зрозуміли, що російський агресор зневажає міжнародні норми, правила», – зауважив Крук.

Також він уточнив, скільки рятувальників наразі перебуває у російському полоні.

«При проведенні евакозаходів у Ірпені, Бучі – бо цим займалися ми спільно з поліцією - нас брали у полон, у нас забирали техніку. При проведенні евакозаходів з Маріуполя, на території Запорізької області (у рятувальників – ред.) також відбирали техніку, розстрілювали техніку, брали у полон. На сьогодні у нас п’ятеро рятувальників перебуває у полоні», – поінформував голова ДСНС.

Російські війська завдали вночі і удосвіта 9 березня масованого удару по Україні, пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури у деяких регіонах. Відомо наразі також про двох постраждалих у Києві та двох постраждалих і загиблого на Дніпропетровщині.

XS
SM
MD
LG