Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз планує запровадити десятий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого


Євросоюз планує запровадити десятий пакет санкцій проти РФ у річницю її повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого
Євросоюз планує запровадити десятий пакет санкцій проти РФ у річницю її повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого

Євросоюз планує запровадити десятий пакет санкцій проти РФ у річницю її повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого, повідомив редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк у твіттері.

«Санкції проти Білорусі можуть бути запроваджені ще раніше», – уточнив Йозвяк.

При цьому він додав, що перегляд граничної ціни на російську нафту може відбутися на початку березня.

Європейський Союз в грудні 2022 року узгодив дев’ятий пакет санкцій проти Росії.

7 грудня Єврокомісія запропонувала дев’ятий пакет санкцій проти Москви через її повномасштабне вторгнення в Україну. Зокрема, йдеться про санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, проти трьох додаткових російських банків, а також про запровадження нового експортного контролю й обмежень для товарів подвійного призначення, «які можуть бути використані російською військовою машиною», включаючи ключові хімікати, нервово-паралітичні речовини, електроніку та ІТ компоненти.

Санкції також пропонують застосувати проти ще трьох російських банків, а також обмежити доступ Росії до всіх видів дронів – безпосередньо і через потенційних постачальників із третіх країн, таких як Іран.

Крім того, санкції спрямовані проти російської пропагандистської машини, оголосила президентка Єврокомісії. За її словами, новий пакет пропонує прибрати ще чотири російські канали з ефіру.

XS
SM
MD
LG