Доступність посилання

ТОП новини

САП передала першу справу до Вищого антикорупційного суду


Раніше голова ВАС Олена Танасевич повідомляла, що до цього суду має надійти понад три тисячі кримінальних проваджень.
Раніше голова ВАС Олена Танасевич повідомляла, що до цього суду має надійти понад три тисячі кримінальних проваджень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 5 вересня повідомляє про скерування до Вищого антикорупційного суду першого обвинувального акту.

Згідно з заявою прокуратури, йдеться про справу колишнього першого заступника директора Державного науково-дослідницького та проєктного інституту «Титан», якого звинувачують у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, яке спричинило тяжкі наслідки.

«Відповідно до встановлених фактичних обставин справи впродовж 2012-2013 років службовець, зловживаючи службовим становищем, у змові з іншими особами забезпечив перерахування державним підприємством іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів США за роботи та послуги, які не надавались», – йдеться в заяві САП.

Читайте також: Сенатори США відзначили зусилля України в подоланні корупції, відкритті Вищого антикорупційного суду​

За даними прокурорів, підозрюваний перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Вищий антикорупційний суд почав роботу 5 вересня. Як повідомила голова суду Олена Танасевич, до нього має надійти понад три тисячі кримінальних проваджень.

Верховна Рада ухвалила закон про Вищий антикорупційний суд у червні 2018 року. 6 березня Кваліфікаційна комісія оголосила результати конкурсу до Вищого антикорупційного суду. У ВАКС працюватимуть 38 суддів.

7 травня на перших зборах суддів Вищого антикорупційного суду із третьої спроби його головою обрана Олена Танасевич, її заступником став Євген Крук.

XS
SM
MD
LG