Доступність посилання

ТОП новини

«Тотальне окозамилювання». Голова ВЦА про заяви окупантів щодо відновлення Сєвєродонецька


Сєвєродонецьк під час бойових дій, червень 2022 року
Сєвєродонецьк під час бойових дій, червень 2022 року

Голова військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк заявив, що повідомлення окупаційної адміністрації Луганського регіону про відновлення захоплених міст є «тотальним окозамилюванням». Він сказав про це в ефірі проєкту Радіо Свобода – Радіо Донбас.Реалії.

«Це схоже на таку масовану пропаганду для внутрішнього користування, більше на території Російської Федерації, – що нові території, туди щось вкладається. Насправді це схоже на театр абсурду, принаймні те, що стосується Сєвєродонецька. Вставляються нові вікна, робляться укоси – незалежно від розміру їх всюди впихають, десь замазали, десь прорубали», – сказав Стрюк.

При цьому, за його словами, в будинках не працює каналізація, відсутнє постійне водопостачання, опалення.

«Тобто ніхто не займається капітальним ремонтом мереж, ніхто не відновлює знищені мережі, а робиться картинка – картинка благополуччя. У домі замінені всі вікна, при цьому в ньому світла немає, люди не живуть, – будинок порожній, тому що дах тече. Останнім часом ще й загострилося проведення якихось масових заходів. То якийсь чемпіонат зі спорту в ледве вцілілому спортзалі одному на все місто, то ще якась пропагандистська акція. Тотальне окозамилювання», – наголосив голова ВЦА.

Він припускає, що йдеться про «відмивання мільйонів, мабуть, рублів».

Стрюк також повідомив, що люди, які залишилися в місті, намагаються зберегти паспорти України, хоча й отримують російські паспорти через загрозу життю.

«Я думаю, навряд чи ще хтось чинить опір (отриманню паспортів РФ – ред.), бо це вже загрожує життю людей, які там перебувають, – хто сильно чинить опір. Намагаються зберегти українські паспорти – це так, люди намагаються правдами і неправдами виїжджати на територію України підконтрольну, і заради цього зберігають українські документи. Це намагаються робити», – сказав він.

Наприкінці червня минулого року після тривалої оборони, яка тривала з перших днів повномасштабного наступу, українські підрозділи ухвалили рішення про відхід з Сєвєродонецька. Колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомлив, що окупований російськими військами Сєвєродонецьк зруйнований на 90%.

XS
SM
MD
LG