Доступність посилання

ТОП новини

Влада: у Смілі через удар РФ 12 тисяч людей залишилися без води, ремонт триватиме кілька діб


Наслідки російської атаки у Льовові, 15 серпня 2023 року. Фото ілюстративне
Наслідки російської атаки у Льовові, 15 серпня 2023 року. Фото ілюстративне

У Смілі на Черкащині через російський ракетний удар 12 тисяч людей залишаються без води, ремонтні роботи орієнтовно триватимуть 4-5 діб, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За його словами, у місті триває ліквідація наслідків російських атак.

«Нині наше головне завдання – відновити подання води на місто. Ремонтні роботи вже тривають. Орієнтовно це займе 4-5 діб. Прошу жителів слідкувати за повідомленнями міської влади: де подання води відбуватиметься за графіком, де і коли – буде підвезення. Для постраждалого медзакладу разом із ДСНС області ми це питання закрили», – написав він у телеграмі.

Ігор Табурець нагадав, що вдосвіта 15 серпнядві російські ракети поцілили по територіях цивільних об’єктів: підприємства з виробництва кераміки та лікарні. Ніхто не постраждав. Внаслідок російського удару пошкоджені будівлі, уражені мережі водо- і теплопостачання.

Рано-вранці 15 серпня російські війська завдали чергового масованого удару по Україні, зокрема, по Львову, Луцьку, Дніпру, Смілі.

Відомо про постраждалих внаслідок атаки, у Луцьку троє людей загинули. У Дніпрі – двоє поранених. Місто Сміла на Черкащині залишилося частково без водопостачання через обстріли, а в одному з сіл біля Запоріжжя ракета влучила в стадіон гімназії, пошкодила її будівлю, дитячий садок та житлові будинки.

За даними Повітряних сил, загарбники випустили щонайменше 28 крилатих ракет, сили ППО збили 16 із них.

Читайте також: «Ракети постійно змінюють маршрут» – Ігнат розповів подробиці чергового удару РФ по Україні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок ракетної атаки Росії на українські міста пошкоджені цивільні об’єкти у восьми регіонах.

XS
SM
MD
LG