Доступність посилання

ТОП новини

Священнику Києво-Печерської лаври повідомили про підозру за «прославляння «русского мира» – СБУ 


Обшуки СБУ в Києво-Печерській Лаврі, 22 листопада 2022 року
Обшуки СБУ в Києво-Печерській Лаврі, 22 листопада 2022 року

Служба безпеки України повідомила про підозру священнику Києво-Печерської лаври через прославляння російської ідеології на богослужінні – про це відомство заявило 1 грудня.

«Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській Лаврі вихваляли «русскій мір». У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями», – йдеться в повідомленні.

Фігурантів підозрюють у виправдовуванні російської агресії проти України. Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ.

Читайте також: СБУ обшукала жіночий монастир УПЦ МП на Закарпатті, де згадували Гундяєва

Служба не уточнює, який саме інцидент став предметом розслідування. Втім, 15 листопада Служба безпеки України повідомила, що розпочала кримінальне провадження за фактом інциденту, що стався 12 листопада в одному з храмів Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Тоді під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють «русский мир», повідомила пресслужба СБУ.

Після цього СБУ провела обшуки не тільки в Києво-Печерській лаврі, а й у низці інших приміщень, якими наразі користується Українська православна церква (Московського патріархату).

XS
SM
MD
LG