Доступність посилання

ТОП новини

Міськрада Тернополя позбавила місцеву єпархію УПЦ (МП) права користування земельною ділянкою


Тернопільщина, фото ілюстративне
Тернопільщина, фото ілюстративне

Тернопільська міськрада одноголосно ухвалила рішення про припинення управлінню Тернопільської єпархії УПЦ (МП) права користування земельною ділянкою.

Згідно з рішенням, припинено право постійного користування земельною ділянкою площею 0,5484 га на вулиці Євгена Коновальця, 1 для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

«Враховуючи суспільний резонанс та вимоги тернополян… На підставі звернень (від кількох фракцій – ред.) відбулося засідання погоджувальної ради, де були запрошені керівники фракцій і депутатських груп Тернопільської міської ради. Під час обговорення прийняли однозначне рішення про необхідність скликати позачергову сесію і схвалити рішення про позбавлення права користування земельною ділянкою», – зазначає міський голова Сергій Надал, якого цитує пресслужба міськради.

На цій земельній ділянці розташований Кафедральний собор Віри, Надії, Любові та матері Софії УПЦ (МП).

Подібні рішення були схваленні раніше в інших регіонах, зокрема на Хмельниччині. Це сталося після того, як 2 квітня в Хмельницькому сталася сутичка між військовим та духовенством храму Української православної церкви (Московського патріархату). Як стверджував депутат обласної ради Віктор Бурлик, священники побили військового. Натомість пресслужба УПЦ (МП) назвала інцидент «провокацією».

XS
SM
MD
LG