Доступність посилання

ТОП новини

Четверо людей постраждали, пошкоджена інфраструктура – ОК «Південь» про нічний удар РФ по Одещині


Пошкодження зернового складу на Одещині внаслідок удару військ РФ, 21 липня 2023 року
Пошкодження зернового складу на Одещині внаслідок удару військ РФ, 21 липня 2023 року

Російські війська у ніч на 24 липня вкотре атакували Одеську область. Як повідомили в оперативному командуванні «Південь», внаслідок цього, за попередніми даними, постраждали четверо людей, працівників порту, пошкоджена портова інфраструктура.

«Цієї ночі майже 4-годинну атаку дронами Shahed-136 було спрямовано по портовій інфраструктурі Дунаю. Три дрони знищено силами протиповітряної оборони. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано», – йдеться в повідомленні.

В ОК «Південь» додали, що остаточну інформацію про постраждалих ще уточнюють.

Росія завдає ударів по місту-порту Одесі й Одещині майже щоночі протягом останнього тижня. Українська ППО дає відсіч, але знешкодити вдається не всі ракети і дрони.

Зокрема, у ніч на 23 липня РФ атакувала Одеську область п’ятьма видами ракет, значну частину з яких збили українські сили ППО. Відомо про одного загиблого та понад 20 постраждалих. Серед постраждалих – четверо дітей. Російським ударом зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, пошкоджено будівлі в історичному центрі Одеси. За інформацією влади, внаслідок атаки в Одесі пошкоджено майже 50 будинків, при чому – 25 пам’яток архітектури.

ЮНЕСКО назвала російську атаку на Одесу «зухвалою». Керівниця установи Одрі Азуле зазначила, що напад є «ескалацією насильства проти культурної спадщини України».

У Міноборони РФ заявили, що завдали удару по об’єктах біля Одеси, де, за їхніми твердженнями, готувалися «терористичні акти проти РФ».

XS
SM
MD
LG