Доступність посилання

ТОП новини

Сійярто: санкції ЄС проти Росії є «провальною стратегією», але Угорщина не блокуватиме новий пакет


«ЄС продовжує невдалу стратегію», – сказав Сійярто
«ЄС продовжує невдалу стратегію», – сказав Сійярто

Запровадження додаткових санкцій Європейського союзу проти Росії не має сенсу і тільки шкодить економіці блоку, але Угорщина не буде накладати на них вето, заявив міністр закордонних справ країни Петер Сійярто на пресконференції в Брюсселі 19 лютого.

«ЄС продовжує невдалу стратегію», – сказав Сійярто.

Раніше сьогодні міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що до 13-го пакету антиросійських санкцій Євросоюз має намір включити обмеження проти виробництва дронів.

«Зараз ми перебуваємо в процесі схвалення 13-го пакета санкцій, зокрема щодо безпілотників. Ми перебуваємо на останніх метрах», – заявила голова МЗС.

Вона наголосила, що санкції проти Росії «необхідно посилювати й надалі».

На думку Бербок, повномасштабне вторгнення в Україну «розбудило Європу від глибокого сну».

Раніше агентство Reuters повідомило з посиланням на джерела, що після ухвалення 13-го пакету санкцій Єврокомісія швидко запропонує 14-й набір санкцій, які можуть включати нові заборони на імпорт.

У Брюсселі вважають, що залишилося небагато питань, щодо яких країни ЄС могли б досягти одностайної згоди, оскільки санкції щодо російського ядерного палива та скрапленого природного газу наразі не розглядаються.

Ключовим пунктом 12-го пакету санкцій, схваленого 18 грудня 2023 року, стала поетапна заборона на імпорт російських алмазів. Було також запроваджено додаткові заходи для боротьби з обходом санкцій через треті країни.

Угорщина в особі очільника уряду Віктора Орбана і голови дипломатії Петера Сійярта неодноразово демонструвала своє прихильне ставлення до Кремля. Від початку повномасштабного російського вторгнення Будапешт робить заяви, які суперечать загальній позиції ЄС про підтримку України.

Форум

XS
SM
MD
LG