Доступність посилання

ТОП новини

ЮНЕСКО на рік продовжила моніторинг ситуації в Криму


ЮНЕСКО продовжить моніторинг ситуації в анексованому Криму
ЮНЕСКО продовжить моніторинг ситуації в анексованому Криму

ЮНЕСКО продовжить моніторинг ситуації в анексованому Криму і у 2020 році. Таке рішення ухвалили в середу, 16 жовтня на сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО. Про це повідомив постпред України при ЮНЕСКО Олег Шамшур.

«Знову ухвалено рішення Виконради ЮНЕСКО щодо моніторингу ситуації в окупованому Криму. Протягом 2019 року моніторингова група Організації вже здійснила два візити в Україну (у сферах інформації і свободи ЗМІ). У 2020 р. цю роботу буде продовжено. Дякуємо нашим партнерам за підтримку», – зазначив Шамшур.

Як повідомляється у Twitter-акаунті місії України в ЮНЕСКО, за продовження моніторингу проголосували 17 країн.

«Маємо незмінну підтримку Виконавчою радою комплексного моніторингу проблем, що виникли в Криму в результаті російської окупації», – мовиться у повідомленні.

Наприкінці вересня ЮНЕСКО оприлюднила нову доповідь генерального директора організації щодо ситуації в анексованому Росією Криму в сферах освіти, науки, культури, поширення інформації та функціонування ЗМІ. Як повідомило МЗС України, у документі констатується подальше погіршення ситуації на півострові у всіх сферах компетенції ЮНЕСКО.

Після анексії Криму Росія взяла під свою юрисдикцію всі об’єкти культурного й історичного значення, розташовані на півострові.

Київ наполягає на приналежності пам’яток українського народу і просить взяти їх під захист ЮНЕСКО.

До списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО входить заповідник «Херсонес Таврійський» в анексованому Криму. Також кандидатами на внесення в список є Ханський палац у Бахчисараї, Генуезька фортеця в Судаку, Кримська астрофізична обсерваторія, Мангуп-Кале, Ескі-Кермен і Чуфут-Кале.

XS
SM
MD
LG