Доступність посилання

ТОП новини

Рятувальники розповіли про ліквідацію наслідків вибухів біля Ічні


Розмінування території після вибухів на арсеналі Міністерства оборони біля міста Ічня, Чернігівська область, 10 жовтня 2018 року
Розмінування території після вибухів на арсеналі Міністерства оборони біля міста Ічня, Чернігівська область, 10 жовтня 2018 року

Рятувальники вилучили 3 641 вибухонебезпечний предмет під час ліквідації наслідків вибухів на складі боєприпасів в Ічні Чернігівської області, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій зранку 18 жовтня.

«Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 28 із 80 ділянок розмінування, 16-кілометрову зону забруднення зменшено до 10-кілометрової. Вилучено 3 641 вибухонебезпечний предмет (за добу – 1 352), відпрацьовано 265 повідомлень населення про виявлення боєприпасів», – розповіли в ДСНС.

На військових складах біля Ічні Чернігівської області в ніч на 9 жовтня почалися вибухи й пожежі. Результати цього не подолані досі. У прокуратурі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Згодом головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що відкрите ще одне провадження – за статтею про диверсію.

XS
SM
MD
LG