Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський в Раді: СБУ здійснює «успішні» та «часто унікальні» операції


Володимир Зеленський вважає призначення Малюка головою СБУ «абсолютно правильним» і «виправданим».
Володимир Зеленський вважає призначення Малюка головою СБУ «абсолютно правильним» і «виправданим».

Представляючи подання про призначення Василя Малюка головою СБУ, президент України Володимир Зеленський заявив, що Служба безпеки здійснює «успішні» та «часто унікальні» спеціальні операції.

«За час фактичного управління службою Василь Малюк довів, що СБУ може бути такою, якою її хоче бачити народ України. СБУ здійснює успішні та часто дійсно унікальні спеціальні операції. Деякі з цих операцій змінили картину війни на нашу користь, колаборанти на окупованих територіях зрозуміли, що їм не втекти від правосуддя. Це також один із здобутків нашої СБУ», – сказав він у Верховній Раді.

Зеленський також сказав про «удари по внутрішньому ворогу», що відображається у рішеннях РНБО, які ухвалюються за матеріалами СБУ.

Василь Малюк під час виступу у Верховній Раді у день призначення його головою СБУ. Київ, 7 лютого 2023 року
Василь Малюк під час виступу у Верховній Раді у день призначення його головою СБУ. Київ, 7 лютого 2023 року

«Вдалося побудувати систему захисту України від ворожих спеціальних операцій та протидії російським спецслужбам. У цьому є вагома особиста заслуга Василя Малюка», – додав президент.

Зеленський вважає призначення Малюка головою СБУ «абсолютно правильним» і «виправданим».

Василь Малюк виконував обов’язки голови СБУ від липня минулого року після усунення з посади голови СБУ Івана Баканова. 7 лютого Верховна Рада розглянула подання президента і призначила Василя Малюка головою СБУ.

Читайте також: Зеленський ввів у дію санкції проти 10 кліриків УПЦ (МП) – серед них Новинський і Петро Лебідь

Восени минулого року СБУ розпочала проводити обшуки на об’єктах УПЦ (МП) по всій Україні. У результаті слідчих дій, серед іншого, правоохоронці виявляли «велику кількість антиукраїнських матеріалів», а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

В УПЦ (МП) раніше закликали «не розпалювати внутрішню війну», а звинувачення у колабораційній діяльності на адресу деяких священників називали «недоведеними та безпідставними».

XS
SM
MD
LG