Доступність посилання

ТОП новини

Суд в анексованому Криму продовжить слухання справи Семени


У разі визнання винним Миколі Семені загрожує до п'яти років ув'язнення
У разі визнання винним Миколі Семені загрожує до п'яти років ув'язнення

В анексованому Криму 10 травня має відновитися суд у кримінальній справі стосовно кримського журналіста, дописувача Радіо Свобода Миколи Семени. Засідання заплановане на 14:00.

Попереднє засідання, що відбулося 3 травня, перенесли через неявку свідків обвинувачення, яких суд постановив привести примусово на сьогоднішнє засідання.

Влада, встановлена Кремлем у Криму, звинувачує Семену в тому, що в одній з його статей міститься заклик до порушення територіальної цілісності Росії. Семена наполягає, що не винуватий, стверджуючи, що статус Криму був і залишається спірним, і що він має право відкрито висловлювати свою думку.

Якщо Семену засудять, йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

Сполучені Штати, Європейський союз, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та міжнародні спостерігачі за ЗМІ висловили занепокоєння у зв’язку з судовим переслідуванням Семени. Активісти заявляють, що його судовий процес є частиною тиску Росії на незалежні засоби масової інформації та на інакомислення після захоплення Криму Москвою.

Міністерство закордонних справ України закликає російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, і зокрема Миколи Семени.

XS
SM
MD
LG