Доступність посилання

ТОП новини

Держкомтелерадіо: заборонено ввезення книги протоієрея РПЦ, який закликав до війни з Україною


Всеволод Чаплін
Всеволод Чаплін

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення України повідомив про рішення заборонити ввезення в Україну з Росії книги протоієрея РПЦ (МП) Всеволода Чапліна «Православие. Честный розговор». Як йдеться в повідомленні на сайті відомства, рішення ухвалене експертною радою з питань аналізу та оцінки видавничої продукції.

«Автор видання – одіозний протоієрей російської православної церкви, відомий своїми екстремістськими поглядами. Зокрема, він закликав владу Росії до війни з Україною… Члени експертної ради визнали невідповідність змісту видання критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Це, зокрема, наявність в книзі пропаганди імперських геополітичних доктрин держави-агресора, панівної релігійної конфесії, що має слугувати ідейним підґрунтям повернення України у сферу домінування держави-агресора», – йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

У відомстві назвали рішення «законним і справедливим».

У травні 2017 року набрала чинності урядова постанова, відповідно до якої розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу ухвалює експертна рада. Від часу дії постанови ця рада ухвалила 16 рішень про відмову у ввезенні друкованої продукції в Україну.

Всеволод Чаплін – протоієрей Російської православної церкви Московського патріархату, колишній голова Синодального відділу з відносин церкви і суспільства.

Він отримав популярність завдяки численними резонансним висловлюванням, зокрема закликав владу Росії до війни з Україною.

«Не треба нічого боятися, – якщо війна, значить, війна. Якщо війна з Заходом – значить, війна із Заходом», – казав Чаплін.

Також він називав військові дії Росії проти опозиції Сирії «священною боротьбою», а після вбивства у Києві екс-депутата Росії Дениса Вороненкова публічно заявив, що російські спецслужби повинні систематично знищувати за кордоном всіх росіян, які не підтримують політику Кремля. Також він позитивно оцінював історичну роль Йосипа Сталіна, говорив про русофобію російської інтелігенції і виступав за обрізання «всіх жінок».


НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Із храмів Московського патріархату в Криму знімають таблички УПЦ

Крим: у Сімферополі російські судові пристави вивезли церковне начиння з храму УПЦ КП

Кому служать священики Московського патріархату?

Кожна церква повинна поважати суверенітет України – Юрій Тимошенко

УПЦ Київського патріархату і УПЦ (Московського патріархату) віддаляються одна від одної

Хода нарізно: чому Київському і Московському патріархатам не по дорозі?

Молитви під Радою: як протестували проти «особливого статусу» Московського патріархату

В Україні – «церковні гоніння» чи протидія впливу Кремля?

Створення єдиної української помісної церкви є неминучим – прем’єр-міністр Гройсман

Місіонери Московського патріархату нав’язують Україні «русский мир»

«Ми молимося за об’єднання українського православ’я» – глава УГКЦ Святослав Шевчук

Ми перейшли до Київського патріархату через антиукраїнську позицію багатьох священиків УПЦ (МП) – протоієрей Сергій Дмитрієв

«Помісна церква обов’язково буде. Процес об’єднання вже почався» – патріарх Філарет про Бога, Україну і війну

Справа Новинського. Початок кінця «канонічного» православ’я в Україні?

Несподівана заява Московського патріарха Кирила про українську церкву

Єдина помісна церква України. Прихильники і супротивники

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG