Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зареєстровані 54 випадки кору, з них – 43 випадки серед дітей


У Києві станом на 9 січня зареєстровані 54 випадки кору, з них 43 випадки серед дітей, повідомляє прес-служба Подільської районної державної адміністрації.

«За попередніми даними, майже всі хворі були не щеплені проти кору, через відмову. Хворіють діти різних вікових груп. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровані 11 випадків, серед школярів 21 випадок. Також зареєстрований 1 випадок у вчителя початкової школи», – йдеться у повідомленні.

За цими даними, встановлено, що понад 20 хворих з 22 до 30 грудня 2017 року відвідували масові заходи в Києві.

В адміністрації зауважують, що в 2017 році зареєстровані 5 спалахів кору, 4 з яких – серед представників ромської національності (захворіло 34 особи, у тому числі 32 дитини).

Від початку 2018 року інтенсивність епідемічного процесу значно зросла, додають в адміністрації.

За даними КМДА, в лікарні станом на 9 січня перебувають 14 дітей, хворих на кір, 12 із них потрапили туди вже в 2018 році. При цьому речниця департаменту охорони здоров’я КМДА Наталія Васневська уточнила Радіо Свобода, що «встановити, звідки там взявся вірус, неможливо».

Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку в світі 30-24 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.

XS
SM
MD
LG